| Druivensamenstelling Glera: 100 %
 
 Specificaties
 Stijl: Prosecco Superiore Extra Dry
 Extra: D.O.C.G.-certificering sinds 2009: De beste kwaliteits-classificatie betreft het maken van Prosecco
 Alcoholpercentage: 11,5 %
 Inhoud per fles: 750 ml
 
 Smaakprofiel
 Kleur: Bleekgeel met lichte groene reflecties
 Geur: Fruitige aroma’s van gele appels en acacia bloemen
 Smaak: Complexe smaak, fijne en elegante mousse met een licht romig mondgevoel en kruidige afdronk
 
 Temperatuur:
 Minimaal 6 °C
 Maximaal 8 °C
 
 Gastronomie
 Geniet er van gepaard met vis of gevogelte, antipasti en gerechten met romige basis
 1. Romige groentesoep, zoals courgette-, broccoli- of aspergesoep
 2. Antipasti met o.a. Prosciutto, bruscetta met ansjovis of gemarineerde groenten
 3. Licht gekruide krokante kippenvleugels
 
 Achtergrondinformatie
 Cantina Ca’Vittoria ligt in één van de beste wijngebieden in de heuvels van Conagliano, het Prosecco Supriore productiegebied, in de Italiaanse regio Veneto. De productie van deze wijn is al decennialang met grote wijsheid en passie doorgegeven. Ca’Vittoria is in staat hoogwaardige druiven te produceren door de zorgvuldig gekweekte wijnstokken die in een goed gestructureerde grond staan met een ideaal micro-klimaat. Deze ranken staan al langer dan 2 eeuwen in dit gebied met een bijzondere geschiedenis. De productiefilosofie va Ca’Vittoria is gericht op het continu verbeteren van de wijnmethodes, gecombineerd met de aanzienlijke ervaringen van 20 jaar Prosecco maken. Dit resulteert tegenwoordig in een brede selectie aan uitstekende mousserende wijnen met een rijke persoonlijkheid die in staat zijn de meest veeleisende fijnproevers te overtuigen.
 
 Vinificatie
 De ‘Methode Charmat‘ is toegepast, welke veel gebruikt wordt bij het produceren van Prosecco en Lambrusco. De handgeplukte druiven fermenteren op gecontroleerde temperatuur van 16 °C gedurende 25-30 dagen. Daarna ontstaat er een tweede vergisting onder druk in een afgesloten druktank. Na deze vergisting wordt de wijn gefilterd en gebotteld en volgt er een rijpingsperiode van 3 maanden op fles. Deze Extra Dry Prosecco bevat 16 gram restsuikers per liter.
 
 |