|  |  | 
    
        | 
            
                | home / assortiment / Vegamar - Vino de Autor Blanco |  
                | 
                        
                            |   | Vegamar - Vino de Autor Blanco |  |  
                | 
                        
                            |     |  
                            | Druivensamenstelling Sauvignon Blanc: 70 %
 Moscatel: 30 %
 
 Specificaties
 Jaargang: 2020
 Stijl: Jong
 Extra: Vino de Autor = “Handtekening” van de wijnmaker
 Awards 2019: -CINVE Gold -Brussels World Gold Awards 2020: -Bacchus Silver
 Alcoholpercentage: 13,0 %
 Inhoud per fles: 750 ml
 
 Smaakprofiel
 Kleur: Helder geel met lichtgroene reflecties
 Geur: Rijk aan tropisch fruit als ananas, passievrucht, limoen, mandarijn en sinaasappel
 Smaak: Stevig, mondvullend, herkenbare tropische vruchten en een frisse zuurgraad
 
 Temperatuur:
 Minimaal 8 °C
 Maximaal 10 °C
 
 Gastronomie
 Past door het fruitige karakter goed bij vol en pittig eten en bij vet vlees of vis
 1. Ibirisch geroosterd varken met zwarte peper en honing
 2. Pittige forel met groenten uit de oven
 3. Risotto met pomoen, salie, kastanje en pancetta
 
 Achtergrondinformatie
 Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk van Valencia, in de streek Alto Turia. Het is omringd door hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivier. Er heerst een uniek microklimaat met Mediterrane invloeden. Het bergachtige terrein zorgt ervoor dat de zonnestralen loodrecht op de wijnstokken komen te staan. Daarbij bieden de bergen bescherming tegen vorst of hagel, waardoor de rijping van de druiven plaats kan vinden onder perfecte omstandigheden. De wijnbouw van Bodegas Vegamar is gebaseerd op meest moderne technieken en technologiën. Alle wijnstokken zijn aangeplant via het Trellis systeem, wat het bladoppervlakte vergroot en invloed heeft op de rijping van de druiven. De grote verscheidenheid aan samenstelling in de bodem (zand, zilt, kalksteen en klei) zorgt voor unieke kenmerken in de wijn en een belangrijke basis voor het produceren.
 
 Vinificatie
 Beide druiven groeien op de Los Patricios en Costosa wijngaarden en hebben een bodem van klei en kalksteen. Na een nachtelijke oogst, bij koele temperaturen, worden ze ontsteelt en geperst. Vloeibare kooldioxide voorkomt eventuele oxidatie. Na de maceratie wordt alleen het heldere sap gebruikt voor de alcoholische vergisting, waarbij een unieke gistselectie gebruikt wordt. De druivensoorten worden afzonderlijk gefermenteerd en pas op het eind geassembleerd en gebotteld.
 |  |  |  
            	|   
							
								
									|  |  
									| streek Valencia D.O.P. 
Om Valencia´s houding ten opzichte van wijn duidelijk te maken, vertelt men meestal het volg... |  
									|    |  
							
								
									|  |  
									| wijnhuis Bodegas Vegamar is in 1999 opgericht in Calles, noordelijk gelegen van de stad Valencia, in de streek Alto Turia... |  
									|    |  |  |  |  |  |  |